بحـث
المواضيع الأخيرة
جمبرى مقلى
5 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
جمبرى مقلى
بصي يا ستي:
دخل علي المقادير علي طول
كيلو جمبري وسط
(منظف و مقشر)
4 كوب ماء
كوب و نصف نشا
2 بيضة
3/4 ملعقة صغيرة بودرة ثوم
3/4 ملعقة صغيرة بودرة بصل
(لو مافيش ممكن6 فصوص ثوم مهروسين بالملح و الكمون و ريحوا نفوخكم)
(بس طبعا البودرة تضفي عليها لمسة اكنه معمول في مطاعم بره)
زيت للقلي
بقسماط
الطريقة:
في سلطانية كبيرة نخلط الماء و النشا و البيض
نحضر كيس كبير و نحط فيه البقسماط علشان يسهل عملية تغطية الجمبري
و نخلط بالبقسماط بودرة الثوم و البصل
و لو مش متوفر نخلط بيه الثوم المهروس بس هنا هندعك كويس بإجدينا علشان الثوم يتجانس بالبقسماط
وركزوا بأه معايا هنعمل ايه علشان مايحصلش لغبطة
هنحط الجمبري في خليط الماية بالنشا و نقلب فيه كويس علشان نتأكد انه اتغطي كويس بالخليط
و بعدين نحطه في كيس البقسماط و نقلب كويس علشان يتغطي كويس
و بعدين ارجع الجمبري لخليط الماية النشا تاني علشان ياخد طبقة تانة
بس في السريع المرة ديه
و بعدين نرجه تاني لكيس البقسماط علشان ياخد طبقة تانية
و بعدين نحمرهم لحد ما يصلوا للون ذهبي جميل
و نطلعهم علي ورق مناديل المطبخ
و بالهنا و الشفا
طبعا طبعا جنب الجمبري المقرمش ده اكيد محتاجين صوص
و طبعا انسب صوص هو صوص التارتار
صوص التارتار نعمله ازااااي؟؟؟
مايونيز + خيار مخلل مقطع صغيييير جدا+فلفل مخلل(كابري)و ممكن كمان بصل مخلل مقطع صغير جدا
ساعات ممكن افتكس و احط ملعقة صغيرة كاتشب و ملعقة صغيرة مستردة
بيطلع مش بطال برضه
و ماتقولوليش مؤمن بأه ولا أي حاجة تانية
يالا
بالهنا و الشفا
[c[/color]olor=darkred][/color]
دخل علي المقادير علي طول
كيلو جمبري وسط
(منظف و مقشر)
4 كوب ماء
كوب و نصف نشا
2 بيضة
3/4 ملعقة صغيرة بودرة ثوم
3/4 ملعقة صغيرة بودرة بصل
(لو مافيش ممكن6 فصوص ثوم مهروسين بالملح و الكمون و ريحوا نفوخكم)
(بس طبعا البودرة تضفي عليها لمسة اكنه معمول في مطاعم بره)
زيت للقلي
بقسماط
الطريقة:
في سلطانية كبيرة نخلط الماء و النشا و البيض
نحضر كيس كبير و نحط فيه البقسماط علشان يسهل عملية تغطية الجمبري
و نخلط بالبقسماط بودرة الثوم و البصل
و لو مش متوفر نخلط بيه الثوم المهروس بس هنا هندعك كويس بإجدينا علشان الثوم يتجانس بالبقسماط
وركزوا بأه معايا هنعمل ايه علشان مايحصلش لغبطة
هنحط الجمبري في خليط الماية بالنشا و نقلب فيه كويس علشان نتأكد انه اتغطي كويس بالخليط
و بعدين نحطه في كيس البقسماط و نقلب كويس علشان يتغطي كويس
و بعدين ارجع الجمبري لخليط الماية النشا تاني علشان ياخد طبقة تانة
بس في السريع المرة ديه
و بعدين نرجه تاني لكيس البقسماط علشان ياخد طبقة تانية
و بعدين نحمرهم لحد ما يصلوا للون ذهبي جميل
و نطلعهم علي ورق مناديل المطبخ
و بالهنا و الشفا
طبعا طبعا جنب الجمبري المقرمش ده اكيد محتاجين صوص
و طبعا انسب صوص هو صوص التارتار
صوص التارتار نعمله ازااااي؟؟؟
مايونيز + خيار مخلل مقطع صغيييير جدا+فلفل مخلل(كابري)و ممكن كمان بصل مخلل مقطع صغير جدا
ساعات ممكن افتكس و احط ملعقة صغيرة كاتشب و ملعقة صغيرة مستردة
بيطلع مش بطال برضه
و ماتقولوليش مؤمن بأه ولا أي حاجة تانية
يالا
بالهنا و الشفا
[c[/color]olor=darkred][/color]
نهى سعيد- عضو لامع
- عدد المساهمات : 90
نقاط : 117
تاريخ التسجيل : 24/06/2009
رد: جمبرى مقلى
ياسلااااااااااااااام الله
bsbosa- عضو لامع
- عدد المساهمات : 22
نقاط : 28
تاريخ التسجيل : 21/06/2009
رد: جمبرى مقلى
الله ينور ياباشا احنا جيبين جمبرى ولسة بنفكر نعمل فية اية
bosekat_010- عضو لامع
- عدد المساهمات : 103
نقاط : 161
تاريخ التسجيل : 18/06/2009
العمر : 38
رد: جمبرى مقلى
انا حطه الموضوع ده عشان يابوسى كلتى كوريا وتانى يوم جمبرى ولسه هتعملى جمبرى تانى كفايه عليكوا كده مش بحسد انا.....هههههههههه
نهى سعيد- عضو لامع
- عدد المساهمات : 90
نقاط : 117
تاريخ التسجيل : 24/06/2009
رد: جمبرى مقلى
الله اكبر عليكى انتى مش بتحسدى انا عارفة انتى بتقرى بس هههههههههههههه
bosekat_010- عضو لامع
- عدد المساهمات : 103
نقاط : 161
تاريخ التسجيل : 18/06/2009
العمر : 38
رد: جمبرى مقلى
هههههههههههههههههههههههههههههههه ربنا يخليك يارب ويهنيك
bosekat_010- عضو لامع
- عدد المساهمات : 103
نقاط : 161
تاريخ التسجيل : 18/06/2009
العمر : 38
رد: جمبرى مقلى
ايوه يا عم الله يسهلو ناس تتفسفر وناس ليها فول
خالد السمرى- عضو لامع
- عدد المساهمات : 14
نقاط : 7
تاريخ التسجيل : 19/07/2008
رد: جمبرى مقلى
هههههههههههههههه كله بيقر عليكى يابوسى مش انا بس
نهى سعيد- عضو لامع
- عدد المساهمات : 90
نقاط : 117
تاريخ التسجيل : 24/06/2009
رد: جمبرى مقلى
عشان كدة الجمبرى اللى احنا جبناة كل لما نيجى نعملة يحصل حاجة قروكو وصل والحمد لله
bosekat_010- عضو لامع
- عدد المساهمات : 103
نقاط : 161
تاريخ التسجيل : 18/06/2009
العمر : 38
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
2024-06-05, 4:02 pm من طرف khaled alsemary
» كيفية حفظ مستند Word كصورة (png و jpeg وما إلى ذلك)؟
2023-02-25, 2:53 am من طرف khaled alsemary
» احدث ماكينات التعبئة والتغليف من انتاج الشركة الهندسية ستيل 01090750006
2022-07-07, 3:29 am من طرف احمد صالح
» ماكينات تعبئة البقوليات (سكر,ارز,عدس ..... الخ)من الهندسية ستيل 01090750006
2022-07-07, 3:27 am من طرف احمد صالح
» ماكينات تعبئة وتغليف من انتاج الهندسية ستيل (سوائل ,بقوليات,بودرات)01090750006
2022-07-07, 3:26 am من طرف احمد صالح
» عروض وخصومات من شركة الهندسية ستيل على ماكينات التعبئة والتغليف
2022-06-28, 6:26 am من طرف احمد صالح
» ماكينات تعبئة وتغليف وخطوط انتاج من الهندسية ستيل
2022-06-28, 6:07 am من طرف احمد صالح
» عروض وخصومات من شركة الهندسية ستيل على ماكينات التعبئة والتغليف
2022-06-28, 5:29 am من طرف احمد صالح
» عروض وخصومات من شركة الهندسية ستيل على ماكينات التعبئة والتغليف
2022-06-28, 5:13 am من طرف احمد صالح