بحـث
المواضيع الأخيرة
طريقه الكشرى على اصوله
3 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقه الكشرى على اصوله
[b]المقادير:
كيلو ارز
نصف كيلو مكرونة اسباجيتي
(مقصوصة قصير)
نصف كيلو مكرونة مقصوصة
(بتاعة الكشري)
نصف كيلو عدس بجبة
نصف كيلو حمص مسلوق
كيلو طماطم
(عصيرمضروب في الخلاط)
راس ثوم كبيرة مهروسة و عليها ملح و كمون
نصف كيلو بصل مقطع شرائح رفيعة
(علبة هريسة شطة)
خل
الطريقة
الأول نعمل الارز:
نغسل العدس و نسيبة في شوية ماية
و نغسل الارز و نركنه علي جنب
في حلة علي النار نحط فيها شوية زيت و نبشر فيها بصلة كبيرة و عليها ملح و كمون و فلفل
و نقب و لما تذبل البصلة نحط العدس بمائه علي البصلة
(الماية يا دوب تكون مغطية العدس بسنتي متر)
و نسيبه علي النار و نغطية
و لما يتشرب احط شوية زيت و بعدين احط عليه الرز
(علشان ما يعجنش)
و اقلب كويس علشان يتجانس و بعدين ازود ماية
(المقدار العادي لتسوية الرز)
و ادوقه علشان لو محتاج ملح تاني
و اغطية لحد تمام التسوية
طبعا ممكن نعمل الارز لوحده و العدس لوحده
بس العدس هنعمله بالطريقة بتاعتنا من غير ما نزود الرز و لما يستوي نطفي عليه
و الرز نعمله بالشعرية مثلا او رز ابيض عادي
المكرونة:
هنسلقها عادي بالطريقة العادية بتاعتنا
بس نسلق كل نوع لوحده
صلصة الطماطم:
ناخد نصف مقدار الثوم المهروس و نحطه في حلة فيها زيت علي النار
و نقلب
يا دوب الثوم يبدأ ياخد لون
احط عليه 3\4 كوب خل
و لما الخليط يغلي احط عصير الطماطم و اسيبها لحد ما تستوي
(بس ما اسبهاش لحد ما تبقي غليظة)
يادوب تكون بدأت تربط و ليها قوام
للصلصة اللي بالشطة:
ناخد مقدار من الصلصة اللي عملناها و نحطه في كسرونة صغيرة و ندوب في نصف ملعقة من هريسة الشطة
و نسيبها علي النار و لما تغلي نطفيها
الدقة اللي بتكون موجودة في المحلات في زجاجة:
ناخد النصف الباقي من الثوم المهروس و نحطه في حلة فيها زيت ساخن علي النار
و نقلب و لما يبدأ الثوم يتلون نحط عليه مقدار من الخل و علي مقدارين ماية
(مثلا لو نصف كوب خل يبقي نحط كوب ماء)
و عليهم ملح و كمون
و نتركهم لحد ما يغلو و بعد كده نطفي عليهم
و نحطهم في برطمان و نغطيه كويس لحين الاكل
البصل المحمر:
نرش علي البصل شوية ماية و بعدين نحطه في كيس فيه دقيق و نقلب علشان يتغطي بالدقيق
و نحمره علي النار في زيت غزير و ساخن
كده البصل هيفضل مقرمش فترة طويلة و مش هيشرب زيت كتير
و كده خلاص نكون خلصنا الكشري
نبدأنغرف الطبق بأه حسب الرغبة
الارز بالعدس الاول
(لو معملناهومش مع بعض نحط الارز في الاول و العدس في الاخر خااالص)
و بعدين المكرونة بنوعيها
ثم الحمص المسلوق
و العدس
(لو ما ضفناهوش مع الرز)
و بعدين الصلصة
و في الاخر علي الوش البصل المحمر
علي فكرة مش بياخد وقت خالص
لو بدأنا في كل حاجة في نفس الوقت
هنخلص في نصف ساعة كل حاجة
و بالهنا و الشفا[/b]
كيلو ارز
نصف كيلو مكرونة اسباجيتي
(مقصوصة قصير)
نصف كيلو مكرونة مقصوصة
(بتاعة الكشري)
نصف كيلو عدس بجبة
نصف كيلو حمص مسلوق
كيلو طماطم
(عصيرمضروب في الخلاط)
راس ثوم كبيرة مهروسة و عليها ملح و كمون
نصف كيلو بصل مقطع شرائح رفيعة
(علبة هريسة شطة)
خل
الطريقة
الأول نعمل الارز:
نغسل العدس و نسيبة في شوية ماية
و نغسل الارز و نركنه علي جنب
في حلة علي النار نحط فيها شوية زيت و نبشر فيها بصلة كبيرة و عليها ملح و كمون و فلفل
و نقب و لما تذبل البصلة نحط العدس بمائه علي البصلة
(الماية يا دوب تكون مغطية العدس بسنتي متر)
و نسيبه علي النار و نغطية
و لما يتشرب احط شوية زيت و بعدين احط عليه الرز
(علشان ما يعجنش)
و اقلب كويس علشان يتجانس و بعدين ازود ماية
(المقدار العادي لتسوية الرز)
و ادوقه علشان لو محتاج ملح تاني
و اغطية لحد تمام التسوية
طبعا ممكن نعمل الارز لوحده و العدس لوحده
بس العدس هنعمله بالطريقة بتاعتنا من غير ما نزود الرز و لما يستوي نطفي عليه
و الرز نعمله بالشعرية مثلا او رز ابيض عادي
المكرونة:
هنسلقها عادي بالطريقة العادية بتاعتنا
بس نسلق كل نوع لوحده
صلصة الطماطم:
ناخد نصف مقدار الثوم المهروس و نحطه في حلة فيها زيت علي النار
و نقلب
يا دوب الثوم يبدأ ياخد لون
احط عليه 3\4 كوب خل
و لما الخليط يغلي احط عصير الطماطم و اسيبها لحد ما تستوي
(بس ما اسبهاش لحد ما تبقي غليظة)
يادوب تكون بدأت تربط و ليها قوام
للصلصة اللي بالشطة:
ناخد مقدار من الصلصة اللي عملناها و نحطه في كسرونة صغيرة و ندوب في نصف ملعقة من هريسة الشطة
و نسيبها علي النار و لما تغلي نطفيها
الدقة اللي بتكون موجودة في المحلات في زجاجة:
ناخد النصف الباقي من الثوم المهروس و نحطه في حلة فيها زيت ساخن علي النار
و نقلب و لما يبدأ الثوم يتلون نحط عليه مقدار من الخل و علي مقدارين ماية
(مثلا لو نصف كوب خل يبقي نحط كوب ماء)
و عليهم ملح و كمون
و نتركهم لحد ما يغلو و بعد كده نطفي عليهم
و نحطهم في برطمان و نغطيه كويس لحين الاكل
البصل المحمر:
نرش علي البصل شوية ماية و بعدين نحطه في كيس فيه دقيق و نقلب علشان يتغطي بالدقيق
و نحمره علي النار في زيت غزير و ساخن
كده البصل هيفضل مقرمش فترة طويلة و مش هيشرب زيت كتير
و كده خلاص نكون خلصنا الكشري
نبدأنغرف الطبق بأه حسب الرغبة
الارز بالعدس الاول
(لو معملناهومش مع بعض نحط الارز في الاول و العدس في الاخر خااالص)
و بعدين المكرونة بنوعيها
ثم الحمص المسلوق
و العدس
(لو ما ضفناهوش مع الرز)
و بعدين الصلصة
و في الاخر علي الوش البصل المحمر
علي فكرة مش بياخد وقت خالص
لو بدأنا في كل حاجة في نفس الوقت
هنخلص في نصف ساعة كل حاجة
و بالهنا و الشفا[/b]
نهى سعيد- عضو لامع
- عدد المساهمات : 90
نقاط : 117
تاريخ التسجيل : 24/06/2009
رد: طريقه الكشرى على اصوله
انا عاشقة الكشري بموت فيه وشكلي كده هموت فيكي
bsbosa- عضو لامع
- عدد المساهمات : 22
نقاط : 28
تاريخ التسجيل : 21/06/2009
رد: طريقه الكشرى على اصوله
هتموتى فيا عشان الكشرى بس زعلتينى
نهى سعيد- عضو لامع
- عدد المساهمات : 90
نقاط : 117
تاريخ التسجيل : 24/06/2009
رد: طريقه الكشرى على اصوله
ايوة وانا كمااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااان
bosekat_010- عضو لامع
- عدد المساهمات : 103
نقاط : 161
تاريخ التسجيل : 18/06/2009
العمر : 38
رد: طريقه الكشرى على اصوله
ماشى ياستى بالهنا والشفا
نهى سعيد- عضو لامع
- عدد المساهمات : 90
نقاط : 117
تاريخ التسجيل : 24/06/2009
رد: طريقه الكشرى على اصوله
الله يهنيكى
bosekat_010- عضو لامع
- عدد المساهمات : 103
نقاط : 161
تاريخ التسجيل : 18/06/2009
العمر : 38
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
2024-06-05, 4:02 pm من طرف khaled alsemary
» كيفية حفظ مستند Word كصورة (png و jpeg وما إلى ذلك)؟
2023-02-25, 2:53 am من طرف khaled alsemary
» احدث ماكينات التعبئة والتغليف من انتاج الشركة الهندسية ستيل 01090750006
2022-07-07, 3:29 am من طرف احمد صالح
» ماكينات تعبئة البقوليات (سكر,ارز,عدس ..... الخ)من الهندسية ستيل 01090750006
2022-07-07, 3:27 am من طرف احمد صالح
» ماكينات تعبئة وتغليف من انتاج الهندسية ستيل (سوائل ,بقوليات,بودرات)01090750006
2022-07-07, 3:26 am من طرف احمد صالح
» عروض وخصومات من شركة الهندسية ستيل على ماكينات التعبئة والتغليف
2022-06-28, 6:26 am من طرف احمد صالح
» ماكينات تعبئة وتغليف وخطوط انتاج من الهندسية ستيل
2022-06-28, 6:07 am من طرف احمد صالح
» عروض وخصومات من شركة الهندسية ستيل على ماكينات التعبئة والتغليف
2022-06-28, 5:29 am من طرف احمد صالح
» عروض وخصومات من شركة الهندسية ستيل على ماكينات التعبئة والتغليف
2022-06-28, 5:13 am من طرف احمد صالح