بحـث
المواضيع الأخيرة
طريقه الحواوشى
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طريقه الحواوشى
اولا شكرا على تعيينى المشرفه لهذا القسم
المقادير
1 كيلو لحم مفروم
نصف كيلو بصل مبشور
ثمن كيلو لية ضاني
ملح و فلفل
الطريقة
بنحط اللحمة المفرومة و البصل المشور و اللية و الملح و الفلفل علي بعض
اللية لو طرية
(مش مجمدة في التلاجة )
اضربيها في مطحنة الخلاط و هي هتبقي عاملة زي السمن
و لو لسة مطلعاها من التلاجة يعني جامدة
ابشريها علشان تبقي حتت صغيرة ماتبانش
بس الاحسن ان تحطيها في الخلاط او المطحنة او الكبة
(المتاح يعني)
و علي فكرة مش هيكون ليها أي ريحة زفرة خاااالص
لان الراجل اللي قاللي الطريقة قاللي ان السر في اللية الضاني
انا مابحبش اطبخ باللية و الحاجات ديه بس لما دقت طعم الحواوشي
(قبل ما اعرف ان فيه ليه)
ماحستش بطعمها خااالص
و البصل و الملح و الفلفل غطي علي طعمها خالص
حتي انا سألت الراجل قلتله مامتي بتبشر علي اللحم المفروم طماطم و بتحط فلفل اخضر
قاللي كل ده مالوش لزمة لو من غير اللية
و ممكن تقللي كميتها بأنك تحطي نص الكمية اللي قلت عليها
و بعدين تجيبي العيش البلدي و تفتحيه من الجنب و تحشي بيه اللحم المفرومة اللي بالخلطة اللي قلنا عليها
بس ماتكتريش كمية اللحمة في الرغيف علشان تستوي
و تلفيها في ورق ابيض
او ورق فويل
و تحطيه في الفرن من تحت في درجة حرارة متوسطة
لو الفرن سُخن من قبل كده الرغيف مش بياخد تلت ساعة
انا بعمل الكمية بتاعة اللحم المفروم اللي بالخلطة ديه كلها و احشي بيها عي
العيش و ألِفهم و احطها في الفريزر علشان لو ماليش نفس اطبخ اليوم ده ولا كنت بره طول اليوم
الاقي حاجة ناكلها
و طبعا الطريقة ديه غير بتاعة الاسكندرانية
لانهم مش بيحشوه في عيش
دول بيعملوا عجينة و يحشو العجينة باللحم المفرومة
[b][b]
المقادير
1 كيلو لحم مفروم
نصف كيلو بصل مبشور
ثمن كيلو لية ضاني
ملح و فلفل
الطريقة
بنحط اللحمة المفرومة و البصل المشور و اللية و الملح و الفلفل علي بعض
اللية لو طرية
(مش مجمدة في التلاجة )
اضربيها في مطحنة الخلاط و هي هتبقي عاملة زي السمن
و لو لسة مطلعاها من التلاجة يعني جامدة
ابشريها علشان تبقي حتت صغيرة ماتبانش
بس الاحسن ان تحطيها في الخلاط او المطحنة او الكبة
(المتاح يعني)
و علي فكرة مش هيكون ليها أي ريحة زفرة خاااالص
لان الراجل اللي قاللي الطريقة قاللي ان السر في اللية الضاني
انا مابحبش اطبخ باللية و الحاجات ديه بس لما دقت طعم الحواوشي
(قبل ما اعرف ان فيه ليه)
ماحستش بطعمها خااالص
و البصل و الملح و الفلفل غطي علي طعمها خالص
حتي انا سألت الراجل قلتله مامتي بتبشر علي اللحم المفروم طماطم و بتحط فلفل اخضر
قاللي كل ده مالوش لزمة لو من غير اللية
و ممكن تقللي كميتها بأنك تحطي نص الكمية اللي قلت عليها
و بعدين تجيبي العيش البلدي و تفتحيه من الجنب و تحشي بيه اللحم المفرومة اللي بالخلطة اللي قلنا عليها
بس ماتكتريش كمية اللحمة في الرغيف علشان تستوي
و تلفيها في ورق ابيض
او ورق فويل
و تحطيه في الفرن من تحت في درجة حرارة متوسطة
لو الفرن سُخن من قبل كده الرغيف مش بياخد تلت ساعة
انا بعمل الكمية بتاعة اللحم المفروم اللي بالخلطة ديه كلها و احشي بيها عي
العيش و ألِفهم و احطها في الفريزر علشان لو ماليش نفس اطبخ اليوم ده ولا كنت بره طول اليوم
الاقي حاجة ناكلها
و طبعا الطريقة ديه غير بتاعة الاسكندرانية
لانهم مش بيحشوه في عيش
دول بيعملوا عجينة و يحشو العجينة باللحم المفرومة
[b][b]
نهى سعيد- عضو لامع
- عدد المساهمات : 90
نقاط : 117
تاريخ التسجيل : 24/06/2009
رد: طريقه الحواوشى
شكرا موت ياام زياد اصل انا بموت فى الحواوشى موتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتت
bosekat_010- عضو لامع
- عدد المساهمات : 103
نقاط : 161
تاريخ التسجيل : 18/06/2009
العمر : 38
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
2024-06-05, 4:02 pm من طرف khaled alsemary
» كيفية حفظ مستند Word كصورة (png و jpeg وما إلى ذلك)؟
2023-02-25, 2:53 am من طرف khaled alsemary
» احدث ماكينات التعبئة والتغليف من انتاج الشركة الهندسية ستيل 01090750006
2022-07-07, 3:29 am من طرف احمد صالح
» ماكينات تعبئة البقوليات (سكر,ارز,عدس ..... الخ)من الهندسية ستيل 01090750006
2022-07-07, 3:27 am من طرف احمد صالح
» ماكينات تعبئة وتغليف من انتاج الهندسية ستيل (سوائل ,بقوليات,بودرات)01090750006
2022-07-07, 3:26 am من طرف احمد صالح
» عروض وخصومات من شركة الهندسية ستيل على ماكينات التعبئة والتغليف
2022-06-28, 6:26 am من طرف احمد صالح
» ماكينات تعبئة وتغليف وخطوط انتاج من الهندسية ستيل
2022-06-28, 6:07 am من طرف احمد صالح
» عروض وخصومات من شركة الهندسية ستيل على ماكينات التعبئة والتغليف
2022-06-28, 5:29 am من طرف احمد صالح
» عروض وخصومات من شركة الهندسية ستيل على ماكينات التعبئة والتغليف
2022-06-28, 5:13 am من طرف احمد صالح